top of page

TRANSFORMACIÓ D'IMATGES

  • Laia Ferrús Vicente
  • 21 mar 2016
  • 2 Min. de lectura

Transformació d'imatges és el títol de l’entrada d’avui i aquest títol plasma a la perfecció el seu contingut. Tot i això, segurament us estareu preguntant el perquè d’aquesta entrada. Doncs bé, penso que tant nosaltres (els docents) com el nostre alumnat necessita saber treballar amb material digital (fotografies, il·lustracions, etc.); És imprescindible. Per tant, en aquesta entrada proposo un seguit d’indicacions per aprendre a modificar imatges amb un programa molt conegut: el photoshop. Comencem?


En primer lloc, necessiteu una imatge. Si voleu realitzar aquesta activitat amb l'alumnat per fer-ho més entretingut i engrescador, podeu elaborar un photocall a l’aula i fer fotos en grups de 4 o 5 persones. Per elaborar les fotografies podeu utilitzar un ipad, tauleta, càmera de fer fotos, mòbils, etc. A més, els i les mateixes alumnes es poden fer fotos entre ells i elles. Aquesta part és molt divertida i ha de tenir una durada màxima de 15 minuts. A continuació, comparteixo amb vosaltres un conjunt de fotografies que us poden servir com exemple:

Fotografies extretes de: http://animarius.com/comuniones2014/


No obstant, aquesta proposta és especialment per tots i totes les docents, per tant, jo he treballat amb una foto meva amb la qual us explicaré tot el procediment.


Per iniciar, la transformació d'imatges us proposo que investigueu pel photoshop i que respongueu de manera indirecta a aquest conjunt de preguntes:

- Quin pes te la teva fotografia?

- Quina resolució?

- Quines són les mides del llenç en píxels i en cm?

- Quines són les dimensions màximes amb les que puc imprimir la fotografia en una impressora domèstica?


Si ja heu finalitzat la investigació, ara heu de baixar la resolució de la fotografia a la qualitat adient per a incrustar-la en un powerpoint. Ha d'ocupar tota l'alçada de la diapositiva.

Recordeu que per a projectar les resolucions usuals són 72 o 96 ppp i les mides de la diapositiva estàndard d'un powerpoint són 25,4 x 19,1 cm.

Tot seguit, guardareu la nostra imatge. És com aquesta, oi?

Seguidament, pujareu un esglaó: una mica més difícil i també, més divertit. Ara jugareu a aplicar filtres a les imatges utilitzant una imatge de mida 15x15cm i a una resolució de 96 ppp. Aquesta imatge exemplifica un possible resultat:


Proposo aplicar aquests filtres:

  • RGB.

  • Imatge de bits en blanc i negre (només ho podràs si abans l'has convertit en blanc i negre).

  • Escala de grisos.

  • CYMK.

En aquesta galeria, hi trobareu les imatges en les quals hem aplicat els filtres d'acord amb l'ordre anterior:


Per últim, vull compartir amb vosaltres uns link que permeten modificar les imatges online:




Espero que considereu aquesta entrada interessant i sobretot, que us convertiu tant vosaltres com els i les vostres alumnes en màquines transformadores d'imatges!

 
 
 

Comments


Últimes entrades

Laia Ferrús Vicente - Canvas Digital

  • Instagram - Black Circle
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page