top of page

UD: EL RECICLATGE

La primera proposta és una unitat didàctica titulada “EL RECICLATGE” dirigida a infants de segon de primària. Aquesta unitat didàctica com molt bé indica el seu nom pretén conscienciar als infants de la importància del reciclatge i del respecte al medi ambient. És una unitat didàctica interdisciplar, és a dir, integra diferents àmbits l’artístic, l'educació en valors, el digital, el lingüístic i el coneixement del medi.


Les activitats que engloba són:

Activitat 1: Hi havia una vegada...

Primera part: Aquesta unitat didàctica gira entorn un conte que haurà realitzat la mestra prèviament. A partir d’aquest conte, introduiran el concepte de les 3R a l’aula. No hi ha cap mena de dubte que els contes són una eina de treball dinàmica i que capta l’interès de tots els infants.

Segona part: Els infants s’agrupen en grups de 4 o 5 alumnes per grup. En aquests grups s’hauran d’explicar el conte i conjuntament fer un resum del conte. Per tant, conjuntament s’ajudaran en cas que hi hagin incomprensions o malentesos.


Activitat 2: Identifica els residus en el paisatge

Primera part: Els alumnes s’agruparan en grups de 3 o 4 alumnes. Cada grup tindrà la mateixa quantitat de material però serà diferent per cada grup. La finalitat d’aquesta activitat és classificar el material segons el contenidor corresponent.

Segona part: Els alumnes en aquesta part, treballaran individualment amb una tauleta. A partir d’un joc online, hauran de classificar els materials que apareixeran a la pantalla segons el contenidor corresponent.


Activitat 3: Creem obres d'art amb material reciclat

La mestra prèviament demanarà als alumnes que portin materials reciclats de casa seva a partir dels quals, a l’aula, hauran de crear una obra artística desenvolupant el seu potencial creatiu.


Activitat 4: Troba les diferències

Aquesta activitat servirà de síntesis i consisteix en què a partir de dues imatges completament diferents als alumnes (un paisatge net i un paisatge ple de deixalles) hauran de descriure les dos situacions. Cal destacar que aquesta activitat és una reflexió conjunta sobre el respecte al medi ambient.


ASPECTES RELLEVANTS:

Considero que és interessant que hi hagi un tema transversal a partir del qual podem treballar al llarg de tot el curs. Així mateix, és genial la idea de treballar la teoria a partir d'un conte i a més a més, que hi hagi un personatge principal que condueixi tota la unitat didàctica.

Últimes entrades
bottom of page