top of page

UD: ARTIC

La segona unitat didàctica és titula “ARTIC” i l’objectiu principal és aprendre els 5 sentits que tenim els humans a través de l'art i les TIC. Està orientada a alumnes de P5 d'educació infantil.


Les activitats “d’ARTIC” són:


Activitat 1: Racons dels 5 sentits

Els alumnes s’organitzaran en 5 grups de 5 persones i l’organització de l’aula es distribueix en 5 racons. Un racó per cada sentit i amb diferents tipus de materials:

  • Racó del tacte: els infants es faran massatges entre ells.

  • Racó de l'olfacte: hi haurà vàries espècies per olorar.

  • Racó de la vista: es proporcionaran materials reciclats i lupes per tal que puguin mirar-los bé.

  • Racó del gust: hi haurà diferents tipus de fruites que els nens podran provar.

  • Racó de l'oïda: ús de tauletes i l'aplicació de Jclic on hi haurà activitat que hauran de relacionar el so de l’animar amb l’animal corresponent.

La finalitat d’aquesta activitats és promoure la interacció dels infants amb els diferents materials de cada racó.



Activitat 2: Escoltem, escoltem!

Els alumnes s’agruparan en 5 grups de 5 persones. Aquesta activitat pretén que els infants siguin capaços de diferenciar el ritme, la intensitat i el volum d'una mateixa cançó.

Primera part: La primera part consisteix en què els alumnes es moguin al ritme de la música, per tant, practicaran el ritme. A més, hauran d’alçar un mocador segons si la intensitat de la música, per tant, practicaran la intensitat. Pel que fa a treballar el volum, jugaran al joc de les estàtues.

Segona part: Aquesta part consisteix en enregistrar sons i elaborar una composició amb les tabletes i fent ús del KIDSMUSIC.


Activitat 3: Observa i experimenta

Els alumnes s’agruparan per parelles i cada parella disposarà d’una tauleta. Aquesta activitat consisteix en què els infants a partir del TuxPaint hauran de dibuixar les seves creacions artístiques. Cal destacar que la mestra haurà elaborat el material i haurà inclòs part de obres d’art de prestigi. Aquesta activitat inclou també una reflexió final.


Activitat 4: Gimcana de sabors

Els alumnes formaran 5 grups de 5 alumnes i tindran una tauleta per grup. A partir de la Tablet, els alumnes hauran d'escanejar 5 codis QR. Cada codi QR contindrà una endevinalla. Cooperativament i col·laborant tots amb el grup hauran d'intentar resoldre l'enigma. En el moment en què els alumnes descobreixin la resposta, la mestra els indicarà el lloc on hi haurà un aliment. La finalitat és trobar els cinc aliments amagats i fer una reflexió final sobre l’alimentació.


Activitat 5: Toca, toca!

Aquesta activitat consisteix en fer una visita guiada al museu. Els infants podran tocar les figures. Finalment, els alumnes elaboraran una escultura a partir dels materials reciclats que hauran recollit, ja sigui a casa com a l’escola.


Activitat 6: Quina olor sóc?

Per realitzar aquesta activitat els alumnes s’agruparan en 5 grups de 5 alumnes.

Els infants hauran d’olorar amb els ulls tapats (mocador) cinc plantes i cinc aliments.

Primera part: La primera part consistirà en olorar la planta o l’aliment per endevinar de quina planta o aliment es tracta.

Segona part: En la segona part hauran d’escollir l’olor que els ha agradat més i argumentar-ho.


Activitat 7: JClic

L’activitat final consistirà en dividir la classe en dos grups per realitzar un Jclic que servirà per avaluar l’aprenentatge de la unitat didàctica.


ASPECTES RELLEVANTS:

Em sembla molt interessant tractar els 5 sentits a través de l’art i, especialment, fer-ho a través de les TIC. En destacaria l’ús adequat de les TIC a partir de moltes activitats variades i fent ús de eines i programes digital molt diversos. Per tant, aquesta unitat didàctica promou un plantejament holístic, relacionant la part teòrica del currículum amb la part més artística. En remarco, concretament, el producte final atès que és molt original i, a més, l’alumne pot reflectir-hi els seus interessos i curiositats.

Últimes entrades
bottom of page