top of page

JO DE GRAN VULL SER...

L'entrada d'avui va sobre els oficis al TUXPAINT. Aquest és un programa de dibuix lliure per a nens de 3 a 12 anys. En la tasca COLLAGUES vaig proposar crear un personatge i vau guardar tots els elements utilitzat en format png. Doncs, en primer lloc haureu d'elaborar el material per al nostre alumnat o depèn de l'edat ho poden fer per si sols. Per tant, l'alumant o el docent heu d'introduir tots els elements, de manera que augmentarà la varietat de segells al TUXPAINT i l'activitat serà més divertida.

Compte, en primer lloc, per a què funcionin com a segells, les imatges han de complir aquests requisits.

  • Format: png 

  • Mida 100 píxels 

  • Resolució 96 ppp 

Seguidament, cal pujar les imatges (en un arxiu zip comprimit) a la carpeta compartida anomenada Elements dels personatges.


A continuació, haureu de descarregar-nos tots els elements de l'alumnat. Un cop realitzat aquest pas, dins del TuxPaint heu de cercar la carpeta stamp (tuxpaint\data\stamps) i col·locar tots els elements.


Finalment, ha arribat el moment més divertit i també, més senzill per als infants. Ara, hem de crear un nou personatge a partir dels segells. Podem crear un personatge amb el qual ens identifiquessim utilitzant elements de la professió o l'ofici que ens agradaria tenir en temps futurs.


Nosaltres hem elaborat aquest personatge:

Aquesta programa és poc complicat i ens permet utilitzar-lo en totes les etapes educatives. En concret, aquesta activitat pot ser molt útil per crear una mascota digital a l'aula o dels grups de treball, és a dir els i les alumnes per grups poden elaborar la seva propia mascota identificant-se amb els elements que hi ha com a segells. Malgrat que considero que és una activitat molt senzilla i engrescadora el fet de crear personatges, com dèia anteriorment el fet d'introduir tots els segells al programa crec que és una tasca complicada i que requereix l'ajuda del o la docent. No obstant això, el TUXPAINT és un programa adequat per utilitzar-lo tant en els cursos d'educació primària com infantil.


Ara us toca a vosaltres, preparats i preparades?

Últimes entrades
bottom of page