top of page

PREM EL PLAY!

Avui la proposta va de moviment. És una activitat una mica més complicada i requereix més temps. No obstant això, és una tasca molt divertida i que estic segura que li agradarà al vostre alumnat. A continuació, explicaré tots els passos que cal realitzar per elaborar la vostra pel·lícula. Per tant, l'alumnat pot llegir aquesta entrada i no cal que vosaltres realitzeu l'explicació, simplement caldrà que la dinamitzeu.


A continuació, trobareu una galeria d'imatges que conté unes il·lustracions inspirades en l'àlbum sense paraules "Oeil pour Oeil" de l’il·lustrador Nicolas Bianco-Levrin. A partir d'aquestes il·lustracions haureu de fer una animació molt senzilla, utilitzant la tècnica del stop motion. Aquesta és una tècnica d'animació que consisteix a aparentar el moviment d'objectes estàtics per mitjà d'una sèrie d'imatges fixes successives.


El primer pas que haureu de realitzar és guardar totes les imatges que formen part de la galeria que trobareu a continuació.


Anem al gra, en aquestes imatges hi ha dos llops dibuixats en un escenari totalment blanc. La vostra tasca consistirà en escollir una història que es narrarà sense fer ús de cap text, per tant, les imatges en moviment explicaran l'argument.


Per iniciar l'activitat, és necessari observar amb molta atenció les imatges i imaginar la història que representarem. A continuació, haureu de pensar com plasmareu la narració i per tant, plantejar-vos com adaptareu les imatges. Segurament, necesitareu afegir un escenari i un nou element que canviï de forma o posició en cada fotograma. Per tot plegat, caldrà prendre múltiples decisions sobre diversos aspectes:


Personatges:

-Hi ha un únic personatges duplicat o són dos?

-Quina relació hi ha entre ells? Amics? Enemics? Rivals? Bessons? El personatge i la seva ànima?

-Què són? Simplement llops? Boxejadors? Astronautes? Pirates? Indis? Compradors compulsius en rebaixes?


Acció:

-On passa? Al prat. a la platja, al bosc, al ring, a la Lluna, a sobre d’una avió, en un videojoc, al fons del mar, a un supermercat?


Elements que afegirem:

-Serà un nou personatge? Serà un objecte?

-Canviarà de mida, forma, de color, de posició?


Un cop escollit tots els punts anterior, ha arribat el moment de realitzar-ho. El primer pas és anar al Photoshop, on haureu de crear una imatge nova de 800x600 píxels amb una resolució de 96 ppp. Seguidament, col·locar cada fotograma en una capa diferent; Un consell poseu diferents noms a les capes. Com les imatges originals tenen resolució i mides diferents cal adaptar-les al llenç de la plantilla, per tant, les heu de reduir intentant que totes les imatges quedin iguals mantenint una proporció adequada. L'ordre dels fotogrames por varia, això sí els heu d'utilitzar tots. Tot seguit, caldrà introduir la capa escenari i també, el nou element (el podem crear des de el programa Inkscape o bé escollir una imatge de google). Aneu amb compte, ja que aquest element en cada fotograma ha de mostrar una variació: de color, de posició, de dimensions, de forma... En resum, ha d'estar en moviment! Per acabar, haureu de guardar cada fotograma (format per l’escenari, els personatges i el nou element) en una única imatge jpg.


Un cop tots els fotogrames desats, heu d'aplicar-li el moviment. Per fer-ho utilitzareu el Movie maker o programa similar d’edició de vídeo que permeti muntar els fotogrames i afegir una banda sonora. Per a què la pel·lícula quedi perfecta és convenient que la música no s’aturi de cop, per tant podeu utilitzar el programa Audacity per retallar el so i per minorar el volum al final. També haureu d'afegir crèdits inicials i finals. Finalment, haureu de guardar l’arxiu en format projecte (imprescindible) i en format pel·lícula.


A continuació comparteixo amb vosaltres un exemple de pel·lícula. Espero que us agradi: https://youtu.be/PBtUK4XiUwA


Espero que l'entrada us sembli interessant i que realitzeu moltes pel·lícules originals!


3,2,1 càmera i acció!

Últimes entrades
bottom of page